Snow Grey Glitter Pointer

21. dubna 2018

STEAK Z LOSOSA ČERVENÉHO




LOSOS ČERVENÝ
KVĚTÁK
 KAPUSTIČKY
MÁSLO
TUČNÁ SMETANA MIN. 30%
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ
STROUHANKA
ČERNÝ PEPŘ
PETRŽEL
LISTOVÝ SALÁT
CITRÓNY

Všechny ingredience seženete v Delmartu. :)



Květák očistíme a nakrájíme na malé kusy. Ty pak vložíme do rendlíku a zalijeme vroucí vodou a smetanou. Necháme vařit dokud nezměkne (cca 20 minut). Mezitím si očistíme kapustičky a vložíme je do vroucí vody. Po 3-5 minutách je můžeme vyndat do ledové vody. Tím si zachovají krásnou zelenou barvu. Lososa si nařežeme na filety a dostatečně osolíme a o pepříme. Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a zprudka ogrilujeme, tak aby zůstal losos uvnitř ještě syrový. Následně ho vložíme do trouby na 200 stupňů a pečeme asi 5 minut, dokud nebude krásně dozlatova opečený. Vložíme si trochu másla do rendlíku a vložíme očištěné kapustičky. Ty opečeme se strouhankou a čerstvou petrželkou hezky dozlatova. Jako druhou přílohu zvolíme čerstvý salát, který promícháme s trochou olivového oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem. A jako poslední krok rozmixujeme květák se smetanou tyčovým mixérem a vytvoříme tak jemné pyré, které jen trochu dochutíme. 





5 komentářů:

  1. Vyzerá naozaj skvelo a veľmi chutne! <3
    btw. tie fotografie sú dokonalé! Vyzeráš na nich božsky! <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi krásnááá :) tak roztomile krásná :) a ne nejsem žádný úchylák! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Peťo vím, že jsi tu kdysi měla recept na náhradu pečiva, ale vůbec se mi nedaří ho najít :( mohla by jsi ho sem prosím napsat? Moc ti děkuji! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Wau, krásně zpracovaný recept. Ty fotky se povedly! Kéž by mi taky takhle někdo pomáhal s prezentací.. :D :) Držím palce, jen tak dál! Š

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥