Snow Grey Glitter Pointer

11. ledna 2018

SKOŘICOVÝ KOLÁČ S JABLKY A PUDINKEM



ROZEMLETÉ OVESNÉ VLOČKY - 250g
VEJCE - 2ks
SLADIDLO/MED/SIRUP - (dle chuti)
KYPŘÍCÍ PRÁŠEK
BÍLÝ JOGURT - 3 lžíce
SKOŘICE
JABLKA - 5ks
PUDINK - 1ks
MLÉKO
ROZINKY
ARAŠÍDOVÉ MÁSLO

Vločky, vajíčka, skořici, sladidlo, jogurt a trochu mléka smícháme dohromady. Pořádně promícháme a přidáme kypřící prášek. Těsto vlijeme do formy nebo na plech a dáme do trouby na 10 minut. Zhruba na 180 stupňů. Mezitím si připravíme pudink podle návodu a osladíme ho sladidlem, medem, nebo sirupem. Oloupeme si jablka a nakrájíme je na plátky. Po deseti minutách vytáhneme základ koláče z trouby a potřeme ho pudinkem. Na pudink naskládáme plátky jablek a koláč vrátíme do trouby. Po 30-35 minutách (na 180 stupňů) ho polijeme trochou arašídového másla a ozdobíme rozinkami. Necháme dalších 15-20 minut v troubě na 150 stupňů. Necháme vystydnout, ztuhnout a podáváme. :)

3 komentáře:

  1. Ahoj, nenapadá tě, prosím, náhodou, prosím, čím lze nahradit jogurt? Mám alergii na mléčné výrobky, tak přemýšlím, jak to udelat ��
    Jinak recept vypadá naprostou dokonale��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus použít rostlinný jogurt :)

      Vymazat
  2. Vypadá to skvěle :-) Určitě zkusím, u nás doma se drží dieta, tak nějaká zdravá mlska bude super :-) čím by se dalo nahradit arašídove máslo? Šlo by obyčejné?

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥