Snow Grey Glitter Pointer

14. července 2017

KUSKUSOVÉ RIZOTO


kuřecí maso
lilek
cuketa
Kari
sójová/rýžová/ovesná smetana
lahůdkové droždí
cibule
petržel
řepkový olej
sezamová semínka
kuskus
hrášek
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Cibuli nakrájíme na jemno a na řepkovém oleji ji dozlatova orestujeme. Poté přidáme maso. Mezitím si nakrájíme lilek a cuketu. Když je maso orestované, přidáme zeleninu, podlijeme trochou vody, smetanou, zasypeme droždím, na jemno nakrájenou petrželkou, semínky a dáme pod pokličku. Občas zamícháme. Zhruba po 7-10 minutách sundáme pokličku a necháme vypařit přebytek vody. Poté smícháme s uvařeným kuskusem, hráškem a můžeme podávat. 

2 komentáře:

  1. Mne priateľova mama zvykne robiť podobné keď som u nich na návšteve, akurát bez mäsa. Je to skutočne lahodné jedlo! :)

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥