Snow Grey Glitter Pointer

31. května 2016

KARI & BASMATI

Hezký den přeju!


Dneska mám pro Vás po opravdu dlouhé době zase nějaký recept. Tento bude na zdravý oběd, který máte udělaný během pár chvilek. Často dostávám dotazy, jak si stíhám pořád vařit, jídlo krabičkovat a kolik mi to zabere času. Já sama slýchám od ostatních, kteří by se sebou a svou postavou "hrozně rádi" něco začali dělat, jak tvrdí, že nemají čas na vaření a přípravu jídla. Kravina. Tohle je návod na můj nejčastější oběd, který si dělám na všední dny do práce.

Kuřecí maso
Rýže Basmati
Čínské zelí
Sušená rajčata
Cuketa
Žampiony
Sezamová semínka
Kari koření
Sůl, pepř
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, trochu osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Maso orestujeme. Mezitím, než se maso udělá, nakrájíme si na malé kousky zeleninu. Když je maso hotové, přidáme zeleninu a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pánev pokličkou, aby zelenina změkla. Jakmile je zelenina měkká, odkryjeme pánvičku a necháme vodu vypařit. Na konec přimícháme sezamová semínka. Jako přílohu volím nejčastěji Basmati rýži, ale klidně ji nahraďte kuskusem, nebo celozrnnými těstovinami.

Dobrou chuť! 

Já jsem dneska používala k vaření novinku od značky Russell Hobbs. Je to teď můj skvělej pomocník ke zdravému vaření. Mám ho teprv chviličku, takže jsem nezkoušela všechny vymoženosti, které má, ale v krátkosti Vám chci říct, co jsem stihla a jak jsem s ním zatím spokojená. Má hrozně moc funkcí a právě proto mě tak lákal. Funkci pomalého vaření, kdy do něj naskládáte všechny ingredience, zapnete ho a když se vrátíte třeba z práce, školy, nebo fitka ... máte hotový oběd, večeři, nebo jídlo na další dny. Dále je super funkce rizoto, jelikož je to moje nejčastější jídlo, které si vařím do práce, tak tuhle vymoženost budu hodně využívat. Dále jsem zkoušela udělat jídlo na páře a tento recept. Kdy jsem vlastně udělala rýži a maso se zeleninou zvlášť. A musím uznat, že je super, když si navaříte na dva dny dopředu oběd a využijete k tomu pouze jeden hrnec. To je pro mě asi ta největší výhoda. Jelikož já jsem takovej matla, že předtím jsem u vaření zašpinila snad všechny hrnce a pánve, který doma máme. A pak to otravný mytí nádobí ... Už jen proto jsem vždycky byla líná se do vaření po dlouhém dnu v práci pouštět. Ale to se teď změní. Takže pardon, za napsání takového odstavce o mém novém hrnci, ale chtěla jsem Vám dát tip k tomu, aby se Vám vařilo daleko příjemněji a snadněji.  Pokud Vás zajímá víc, koukněte sem.

9 komentářů:

  1. ahoj pozývam ťa na giveaway ktorá sa koná na mojom blogu ;)

    http://alexxiewstyle.blogspot.sk/2016/05/vikend-za-nami-prva-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Pracovní víkend předemnou, takže moje volba je jasná ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Nevypadá to špatně (vlastně vypadá dost dobře), ale rozhodně to není kari, na které jsem zvyklá. Když jsem bydlela v Leeds, tak jsem žila s indickou rodinou, takže jsem měla vskutku autentické indické jídlo. Sice nevím, co přesně do toho dávali (můj úkol většinou byl uvařit rýži a ohřát chappati), ale rozhodně to vypadalo trochu víc jako omáčka. (Taky jsem měla tu čest ochutnat fish kari a je to celkem dobré, ale daleko raději mám to kuřecí.)

    OdpovědětVymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥