Snow Grey Glitter Pointer

20. listopadu 2015

PEČIVO PLNÉ BÍLKOVIN


Za tři měsíce co vážně makám na 100 procent, jsem měla snad jen jeden kousek pečiva. Což mi teď přijde úplně neuveřitelný, protože jsem si to ani doteď neuvědomovala. Snažím se totiž nejíst tolik sacharidů a spíš se věnovat bílkovinám. Samozřejmě jsem je nevyřadila úplně, to by byla kravina, jen jsem o trochu snížila jejich počet. Proto, když jsem objevila na internetu recept na pečivo bez mouky, nechtěla jsem tomu ani věřit.

250g tvarohu (já používám odtučněný)
4 vejce
Prášek do pečiva
Sůl
a popřípadě různý semínka, nebo bylinky na ozdobení

Smícháme tvaroh se žloutky a práškem do pečiva, osolíme. Z bílků vyšleháme sníh, který pak vmícháme do těsta. Předehřejme troubu na 150 stupňů. Těsto navrstvíme na plech na jednotlivé kousky a dáme péct na 30-35 minut do trouby, aby pečivo zezlátlo.

6 komentářů:

  1. A je to krupavy nebo nadychany nebo jaky? ;-) at vim, jakou to ma mit konzistenci.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, vypadá to super :) jak dlouho to vydrží? nebo můžu to dát do mrazáku a postupně vyndávat? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já ho teda sním většinou za dva dny, dýl mi nevydrží, protože je to fakt mňamka, ale zmrazit nebude podle mě dobrej nápad, ale zkusit to můžeš. :D :)

      Vymazat
  3. Tak to vypadá suprově, a zdravě <3 Díky za tip, odteď konec pečivu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! Je to super varianta pro ty, kteří bez pečiva nedokážou existovat. :D Což jsem byla přesně já dřív. :D

      Vymazat

Moc si vážím každého Vašeho komentáře. ♥